ГоловнаЕкономікаБізнес

Продаж Донецькобленерго - це успіх для ФДМ, - голова Асоціації розподільних мереж

Стосовно деяких інших компаній заявки взагалі не подавалися.

Продаж Донецькобленерго - це успіх для ФДМ, - голова Асоціації розподільних мереж
Фото: obozrevatel.ua

Продаж на приватизаційному аукціоні 25% акцій ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" є успіхом для Фонду державного майна України. Про це заявив голова Асоціації операторів розподільчих електромереж Віталій Григоровський, пишуть "Українські новини". 

"Стосовно деяких інших компаній заявки взагалі не подавалися. Друге, на сам процес продажу впливає безліч факторів. Наприклад, потенційний покупець має частку в компанії, пакет якої продається, або не має. У цьому випадку щодо Донецькобленерго ми бачимо ситуацію, що 71% належав СКМ. Продається пакет 25%. Хто з нормальних інвесторів, крім самого СКМ, купить пакет на 25%?" - поінформував експерт.

Віталій Григоровський наголосив, що держава істотно не впливає на діяльність компанії і, відповідно, тримати в себе ці акції немає сенсу. "Тому те, що воно продано, навіть за стартовою ціною - це добре. Раніше я робив прогноз, що, найімовірніше, ці пакети будуть продані українському резиденту і, найімовірніше, будуть продані за стартовою ціною або взагалі з дисконтом. Поки що прогноз збувається - пакет продано за стартовою ціною. Я вважаю, що це (продаж - ред.), безумовно, успіх, дорожче навряд чи б хтось заплатив", - сказав він.

Нагадаємо, 16 серпня компанія Ornex, що входить до групи СКМ бізнесмена Ріната Ахметова, придбала на фондовій біржі Іннекс 25% акцій компанії "ДТЕК Донецькобленерго", виставлених на продаж Фондом державного майна України. Угода відбулася за стартовою ціною 143,8 млн грн. Таким чином 16,4 млн акцій (25% цінних паперів) компанії  продано за ціною 8,78 грн за шт.

Як зазначає агентство Інтерфакс-Україна, остання угода з акціями "ДТЕК Донецькобленерго" на фондовому майданчику Українська біржа (УБ) зафіксована 26 травня 2017 року. Курс цінних паперів за підсумками угоди становив 5,9 грн за акцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram