ГоловнаЕкономікаДержава

Продан пояснив, кому вигідно атакувати ДФС

За рахунок блокування ризикових накладних ДФС тільки в червні планує збільшити надходження до бюджету на 2 млрд грн.

Продан пояснив, кому вигідно атакувати ДФС
Фото: zn.ua

Перекриття тіньових схем, яке дозволило направити до держбюджету додаткові мільярди гривень, спровокувало інформаційну атаку проти Державної фіскальної служби (ДФС). Про це заявив в.о. керівника відомства Мирослав Продан в ексклюзивному коментарі інформаційному агентству «Українські новини». «Залишилися без заробітку дуже багато тих, хто раніше заробляв на схемах із так званим «пересортом», який дозволяв формувати фіктивний податковий кредит.

Завдяки блокуванню ризикових накладних ми збільшили збори ПДВ у квітні на 1,3 млрд грн., у травні – на 1,1 млрд грн., у червні плануємо зібрати більше на понад 2 млрд грн. Раніше ці мільярди йшли не в бюджет країни, а в кишені «схемників». Очікувано, що ці люди без бою не здадуться… Коли ти повертаєш у бюджет мільярди, у тебе відразу з’являються впливові вороги. Ще з квітня, розуміючи, що ні домовитися, ні натиснути не вдасться, почали активно «збирати інформацію», яка могла б мене дискредитувати. Але «накопати» ні на мене, ні на мою сім’ю нічого не вдалося. Тому почалися провокації, фабрикації відвертих фейків», - розповів Продан.

За його словами, «замовники і творці такого «інформаційного продукту» не прагнуть бути об'єктивними».

Там зовсім інші цілі, і про це прямо говорилося неодноразово. Прес-служба ДФС щотижня готує відповіді на десятки запитів ЗМІ - ми відповідаємо на різноманітні запитання. Отримати інформацію не є проблемою, якщо ваша мета - дійсно розібратися в якомусь питанні, а не банально організувати провокацію. Адже ніхто з авторів «сенсаційних» розслідувань жодного разу не звернувся до нас із офіційним запитом», - пояснив в. о. керівника фіскальної служби.

Раніше повідомлялося, що з 1 липня система блокування ризиків при поверненні ПДВ почне роботу в автоматичному режимі. За оцінками ДФС, система дозволить щомісяця повертати в бюджет країни до одного мільярда гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram