ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна представить Ан-132 на авіасалоні в Ле Бурже

Літак представлять у програмі демонстраційних польотів.

Україна представить Ан-132 на авіасалоні в Ле Бурже
Фото: Макс Требухов

Державне підприємство "Антонов" представить свій новий літак Ан-132 на 52-му міжнародному аерокосмічному салоні International Paris Air Show, який пройде 19-25 червня в Ле Бурже.

Як повідомляє прес-служба заводу, літак Ан-132 представлять у програмі демонстраційних польотів 19 і 21 червня, а також на статичній стоянці.

Літак Ан-132D (демонстратор) розроблено на замовлення Саудівської Аравії. Його вантажопідйомність - 9,2 тонни, довжина - 24,5 метра, висота - 8,8 метра, розмах крил - 29,2 метра. Це модифікація легкого транспортного Ан-32, який повинен замінити на ринку Ан-32 і Ан-26.

У "Антонова" підписано меморандум про намір спільного виробництва 80 літаків Ан-132 для Саудівської Аравії. Частину літаків виготовлятимуть в Україні (дослідний екземпляр зібрано на "Антонові"), але одночасно із цим у Саудівській Аравії будуть створювати потужності для виробництва цього літака і компонентів на території королівства.

Інтелектуальна власність на літак розділена в рівних частинах між двома сторонами. Вартість літака поки що не називається. Рішення про те, чи буде підписано чіткий контракт на 80 літаків, приймуть після постачання першого зразка.

Ан-132 - перший літак у лінійці "Антонова" без російських комплектуючих. Літак призначений для польотів на близько- і середньомагістральних маршрутах, він зможе виконувати широкий спектр завдань з перевезення вантажів. Матиме крейсерську швидкість 500 км/год. і максимальну висоту крейсерського польоту 9000 м з максимальним навантаженням 9,2 тонни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram