ГоловнаЕкономікаБізнес

Японія виділить $40 млн на модернізацію Трипільської ТЕС

Переговори з японською стороною перебувають на завершальній стадії.

Японія виділить $40 млн на модернізацію Трипільської ТЕС
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко під час візиту на Трипільську ТЕС заявив, що Японія має намір виділити 40 млн доларів на її модернізацію.

"Будемо продовжувати робити модернізацію... Зараз завершуються переговори з японцями, які внаслідок ефективних партнерських відносин між нашими країнами, надають нам 40 млн доларів. Куди вони підуть? Саме сюди, на станцію. Щоб, по-перше, вона була більш екологічною, по-друге - більш ефективною", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що для впровадження системи енергоефективності Європейський Союз і США мають намір виділити Україні сотні мільйонів євро і доларів, проте конкретних сум він не озвучив.

Трипільська ТЕС розташована на березі Дніпра, за 45 км на південь від Києва, біля села Трипілля. Це найбільший енергогенеруючий об'єкт на території Київської області. Основним паливом є донецький антрацит, що надходить залізницею. Резервне паливо - газ, мазут.

Станція входить до складу створеного державного підприємства "Центренерго".

Японія - найбільший покупець українських квот на викиди за Кіотським протоколом. У 2013 році Україна і Японія погодили близько

півтисячі проектів, які мають реалізовувати за кошти, отримані від продажу квот.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram