ГоловнаЕкономікаДержава

Міненерго: проблем з накопиченням вугілля до опалювального сезону не буде

Вугілля з ОРДЛО в Україну впускати не будуть.

Міненерго: проблем з накопиченням вугілля до опалювального сезону не буде
Игорь Насалик
Фото: Facebook/Олег Федонюк

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик запевнив, що проблем з накопиченням вугілля до наступного опалювального сезону не буде.

"На сьогодні... споживання вугілля мінімальне і становить близько 3,5-4 тис. тонн на добу, тоді як раніше споживали 22-25 тис. Така ситуація триватиме практично до середини вересня, що дасть нам можливість повністю закупити антрацитову групу вугілля. Тим паче, що [необхідні] обсяги її зменшилися порівняно з минулим роком практично удвічі", - сказав він під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

За словами Насалика, вугілля планують імпортувати з трьох країн - ПАР, Казахстану і США.

"На сьогодні запаси нашого вугілля більші, ніж до осінньо-зимового періоду 2016-2017 року. Я не бачу великих проблем щодо взагалі підготовки до осінньо-зимового періоду", - зазначив міністр.

Також Насалик повідомив, що Міненерго попросило Фіскальну службу і Енергетичну митницю в разі виявленні вугілля з окупованої частини Донбасу конфісковувати його.

Нагадаємо, після припинення поставок вугілля з окупованої частини Донбасу влада заявляла, що це призведе до кризи в енергосистемі України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram