ГоловнаЕкономікаБізнес

Співробітники "Укртрансгазу" написали лист Гройсману на підтримку відстороненого президента компанії

"Ми обурені заявами Андрія Коболєва про корупцію в Укртрансгазі".

Трудовий колектив "Укртрансгазу" надіслав відкритий лист прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману, в якому просить втрутитися в ситуацію з відстороненням президента компанії Ігоря Прокопіва.

Текст листа опубліковано на сайті УТГ.

"Ми обурені прес-релізами Нафтогазу і гучними заявами голови правління Андрія Коболєва про корупцію в Укртрансгазі. Сприймаємо це як персональну образу кожного, адже наша робота є найбільшим джерелом доходів для Нафтогазу", - йдеться в листі.

В "Укртрансгазі" вважають, що перевірка фінансово-господарської діяльності, що її розпочала недавно Державна аудиторська служба України, буде неупередженою, об'єктивною і спростує всі звинувачення, озвучені правлінням НАК "Нафтогаз України".

УТГ просить Гройсмана на час проведення аудиту накласти мораторій на всі кадрові рішення в компанії, а його результати - розглянути на засіданні Кабміну в присутності членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" і представників трудового колективу ПАТ "Укртрансгаз".

Нагадаємо, в середині лютого НАК "Нафтогаз України" відсторонив Прокопіва від посади у зв'язку з тим, що незалежний аудитор - компанія Deloitte&Touche - виявив низку порушень під час офіційної перевірки рахунків "Укртрансгазу".

На поточний момент оператором газотранспортної системи є "Укртрансгаз". Однак після остаточного виконання рішень Стокгольмського арбітражу за транзитним контрактом функції оператора ГТС уряд має намір передати ПАТ "Магістральні газопроводи України". Керівником новоствореного ПАТ Кабмін призначив одного із заступників голови "Укртрансгазу" Валерія Ноздріна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram