ГоловнаЕкономікаФінанси

Коломойський і Боголюбов зволікають із внесенням застав під кредити ПриватБанку

У колишніх власників є час до 1 липня.

Коломойський і Боголюбов зволікають із внесенням застав під кредити ПриватБанку
Фото: Макс Левин

Міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю виданню "Ліга" заявив, що бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не поспішають вносити забезпечення під кредити, які вони брали в ПриватБанку.

"Я вже зажадав цю інформацію. Колишні власники ПриватБанку взяли на себе зобов'язання протягом шести місяців внести застави. Те, що мені відомо на поточний момент, - цей процес не відповідає нашим очікуванням і наданим зобов'язаннями", - сказав міністр у відповідь на запитання, чи правда, що процес внесення застав ніяк не просувається.

За оцінкою Національного банку, більш ніж 97% корпоративного портфеля ПриватБанку перед націоналізацією становили інсайдерські кредити, тобто видані структурам, пов'язаним із колишніми акціонерами, основні з яких - це Коломойський і Боголюбов.

Під час переговорів про націоналізацію ПриватБанку уряд погодився реструктуризувати кредити Коломойського і Боголюбова на 10 років із поквартальною виплатою відсотків. При цьому до 1 липня 2017 року колишні акціонери повинні довнести застави за цими кредитами.

В іншому випадку, говорив Данилюк раніше, Коломойському та Боголюбову може загрожувати кримінальна відповідальність. Міністр вважає, що ПриватБанк був доведений до неплатоспроможності, а законодавство України передбачає дуже серйозну відповідальність за такі дії. Максимальна санкція статті 218-1 Кримінального кодексу - позбавлення волі на термін до 5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram