ГоловнаЕкономікаБізнес

Попередник Бальчуна незадоволений його роботою

Завгородній вважає, що польська команда провалила підготовлений ним фінплан.

Попередник Бальчуна незадоволений його роботою
Александр Завгородний
Фото: Макс Требухов

Колишній керівник ПАТ "Укрзалізниця" Олександр Завгородній заявив, що нове керівництво компанії не змогло виконати план капітальних інвестицій, який підготувала його команда.

"Я не розумію причину, чому не було виконано план капітальних інвестицій. Коли ми пробивали підвищення тарифів, ми пояснювали, що це потрібно для того, щоб купити вагони, зробити якісь речі, а цього не відбувається! Я знайшов у себе доповідну про захист фінансового плану при уряді Яценюка. Там стоять цифри, скільки потрібно купити вагонів. Було 30, потім виявилося 20, а всього вийшло 9 протягом року. Кількість вантажних вагонів була 1200 одиниць, а зараз говоримо про придбання 400", - заявив він під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

Завгородній додав, що коли він ішов з посади, підприємство було підготовлене до нормальної роботи.

"У моєму розумінні підприємство було підготовлене до нормальної роботи, працював той самий колектив за винятком голови правління. На рахунках було 5,4 млрд грн і затверджений фінансовий план", - сказав Завгородній.

Нагадаємо, Олександр Завгородній виконував обов'язки голови з липня 2015 року по березень 2016 року. Потім декілька місяців в. о. голови правління був Євген Кравцов, директор з реформування, майнової і правової політики "Укрзалізниці".

На початку червня 2016 року було підписано контракт із Войцехом Бальчуном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram