ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін дозволив понизити ціну на ОПЗ

Арсен Аваков виступив проти.

Кабмін дозволив понизити ціну на ОПЗ

Уряд схвалив запропоновані Фондом держмайна зміни в методику оцінки об'єктів приватизації, які дозволять знизити стартову ціну Одеського припортового заводу (ОПЗ).

Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабміну.

Прем'єр Володимир Гройсман висловився за те, щоб дати ФДМ можливість виставити таку стартову ціну на завод, яка привабила б якомога більше покупців.

Однак міністр внутрішніх справ Арсен Аваков просив відкласти прийняття рішення. За його словами, фракція "Народний фронт" має сумніви. При цьому Аваков зазначив, що уряд сформувала коаліція.

Втім, Гройсман наполіг на ухваленні позитивного рішення, але доручив ФДМУ провести публічну дискусію з фракціями і обґрунтувати нову стартову ціну.

Нагадаємо, що призначений на 18 липня приватизаційний конкурс з приводу ОПЗ провалився на участь у ньому не надійшло жодної заявки від потенційних інвесторів.

Стартова ціна державного пакету акцій (99,6%) ОПЗ була визначена оцінювачем у розмірі 13,175 млрд гривень. Міжнародний валютний фонд і Європейський банк реконструкції та розвитку заздалегідь попереджали Україну, що ціну завищено.

Після провалу торгів ФДМ допустив зниження стартової ціни на завод удвічі.

ОПЗ має найбільше в СНД виробництво аміаку і просто велике виробництво карбаміду, а також унікальний - єдиний в країні - термінал перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram