ГоловнаЕкономікаБізнес

Тютюновий монополіст "Мегаполіс-Україна" змінив назву

Компанія перейменувалася в "Тедіс-Україна".

Тютюновий монополіст "Мегаполіс-Україна" змінив назву
Фото: vkurse.ua

Компанія "Мегаполіс-Україна", монополіст у тютюновій дистрибуції України, змінила назву на "Тедіс-Україна".

Про це пише профільне видання RAU.

"Рішення про ребрендинг прийнято внаслідок системних структурних змін, які відбуваються в компанії протягом останнього року. Ребрендинг - це фінальний етап проведених змін, який займе декілька місяців. 24 травня 2016 року було зареєстровано нову назву компанії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб -підприємств і громадських формувань", - заявили в прес-службі компанії.

"Мегаполіс-Україна" на початку своєї діяльності мав російське коріння: до засновників входив концерн "Мегаполіс", що належить російському мільярдерові Ігорю Кесаєву. На початку цього року навколо компанії розгорівся грандіозний скандал, коли "Мегаполіс" звинувачували в тому, що виручені монополістом гроші транзитом через Росію використовували для фінансування терористів "ДНР" і "ЛНР". Активісти за участю народних депутатів блокували роботу складів дистрибутора, і роботу компанії на кілька днів паралізували.

"Мегаполіс-Україна" контролює практично весь ринок дистрибуції тютюнових виробів. Його послугами користуються всі чотири найбільші виробники: "Філіп Морріс Україна", "JTI Україна", "Імперіал Тобако Юкрейн" і "BAT Україна", які займають 98% ринку цигарок. У 2014 і 2015 роках 100% виготовлених в Україні цигарок реалізував "Мегаполіс-Україна".

За рахунок цього "Мегаполіс-Україна" входить у топ-20 найбільших українських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram