ГоловнаЕкономікаФінанси

Акціонер Альфа-Банку Україна вклав $200 млн у таксі Uber Финансы

Uber оцінили в $62,5 млрд для нового раунду інвестицій.

Акціонер Альфа-Банку Україна вклав $200 млн у таксі Uber
Фото: wealthdaily.com

Холдинг LetterOne (L1), одним з акціонерів якого є мільярдер Михайло Фрідман (уродженець Львова, один з акціонерів Альфа-Банку Україна), інвестував $200 млн у сервіс замовлення таксі Uber. Про це йдеться в повідомленні LetterOne.

"Я дуже задоволений нашим стратегічним партнерством з Uber. Як інвестор з досвідом у банківській і телекомунікаційній сферах, ритейлі й енергетиці, який також володіє знаннями роботи на розвинених ринках, ми віримо, що менеджмент Uber володіє необхідними знаннями і можливостями побудови успішного технологічного бізнесу", - прокоментував Фрідман.

Зі свого боку генеральний директор Uber Тревіс Каланік припустив, що досвід L1 допоможе помітно поліпшити цей сервіс.

«Це допоможе нам зробити інфраструктуру міст більш доступною для пасажирів і водіїв", - заявив він.

Загалом L1 вивчає можливість інвестування $2-3 млрд у технологічні проекти на пізніх стадіях у найближчі кілька років. Мета компанії - вкладати кошти в розмірі $100-500 млн в один проект.

Як повідомляла CNBC з посиланням на інформацію джерел, на початку січня 2016 року Uber оцінили в $62,5 млрд для нового раунду інвестицій. Поріг входу для інвесторів - $250 тис. На початку грудня The Wall Street Journal писав, що Uber залучив $2,1 млрд під час чергового раунду фінансування, причому всю компанію оцінили в $64,6 млрд. Серед інвесторів називали фонд Tiger Global і американську компанію T. Rowe Price Group. Раніше видання повідомило, що в липні 2015 року стартап залучив $1 млрд, спираючись на оцінку всієї компанії в $51 млрд.

Uber - міжнародна технологічна компанія, яка розробляє мобільні сервіси виклику автомобілів з персональним водієм. Компанія надає свої послуги в 360 містах у 64 країнах світу.

Холдинг LetterOne заснований 2013 року, під його управлінням $25 млрд активів, інвестує в нафтогазову і телекомунікаційну галузі. Раніше також повідомляли про інтерес LetterOne інвестувати в Бразилії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram