ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ висловив занепокоєння відтермінуванням підвищення газових тарифів в Україні

Постпред фонду закликав Україну дотримуватися меморандуму

МВФ висловив занепокоєння відтермінуванням підвищення газових тарифів в Україні
Жером Ваше
Фото: uacrisis.org

Міжнародний валютний фонд висловив занепокоєння тим, що Кабінет Міністрів не ухвалив рішення про підвищення газових тарифів для населення з 1 квітня, як це було передбачено меморандумом.

"Затримка, яку ми бачимо, є предметом занепокоєння", - сказав постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше.

Ваше зазначив, що для МВФ важливо дотримання Україною підписаного раніше меморандуму про співпрацю, який передбачає підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня.

Нагадаємо, раніше голова Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк заявив, що з 1 квітня тарифи на газ для населення знизяться з 7,2 грн за кубометр приблизно до 6,5 грн, але при цьому так званий "соціальний" тариф збільшиться з 3,6 грн до 5,5 грн.

Україна вже сім місяцівь не може отримати третій транш кредиту МВФ. Зараз фонд чекає прояснення ситуації навколо уряду України і парламентської коаліції.

10 лютого голова МВФ Крістін Лагард заявила, що програму фінансування України можуть зупинити через повільний прогрес, який демонструє Україна в поліпшенні державного управління та боротьбі з корупцією і у зменшенні впливу корисливих інтересів на політику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram