ГоловнаЕкономікаДержава

Українські спиртовики заявили, що приватизація - єдина можливість зберегти галузь

Керівники 20-ти підприємств звернулися з листом до президента

Українські спиртовики заявили, що приватизація - єдина можливість зберегти галузь

Керівники 20-ти підприємств, що входять до складу ДП "Укрспирт", звернулися з відкритим листом до міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка на підтримку майбутньої приватизації підприємств галузі.

В онлайн-конференції взяли участь представники понад 40 підприємств галузі.

"Сьогодні ми хочемо повністю і всебічно підтримати позицію президента, прем'єр-міністра і міністра АПК щодо неминучості прозорої конкурентної приватизації спиртових підприємств з можливістю участі іноземних світових інвесторів. Для багатьох наших заводів це чи не єдиний шлях до збереження", - йдеться в документі, підписаного за підсумками круглого столу.

"Ми спостерігаємо, як відроджується виробництво необлікованого спирту на підприємствах Львівської області, саме на тих підприємствах, які задіяні в темних схемах колишнього директора "Укрспирту", розшукуваного правоохоронними органами, Михайла Лабутіна, його ставленика Лучечка і деяких нардепів. Цим людям невигідно, щоб підприємства заробляли легально, тому вони ведуть прикриту і неприкриту боротьбу з менеджментом ДП "Укрспирт" і міністерства - наприклад, організовують проплачені мітинги за участю простих працівників підприємств Львівської області, нібито намагаються протистояти підготовці приватизаційного процесу,  тоді як ми, керівники підприємств з усієї України, працюємо над створенням платформи для підтримки приватизаційних реформ", - розповів один з авторів звернення Максим Добровольський.

Також учасники галузі заявили про підтримку недавно призначеного керівника Угерського спиртзаводу Андрія Гнатуша (Стрийський район Львівської обл.), який при спробі розпочати виконання посадових обов'язків, зіткнувся з фізичним опором невідомих осіб, що називаються працівниками заводу.

"Висловлюємо свою позицію щодо підтримки Гнатуша Андрія Романовича. Якщо цієї людини злякалися вищевказані "кришувателі", значить він повинен довести справу до кінця і позбавити завод від темних спиртових схем попереднього керівництва та його союзників", - йдеться в зверненні спиртовиків.

Копії листа направлені так само в Кабінет Міністрів, Адміністрацію президента і Національне антикорупційне бюро.

Нагадаємо, в кінці лютого Мінекономіки оголосило конкурс на пост керівника "Укрспирту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram