ГоловнаЕкономікаДержава

Розенко готовий перевіряти соцвиплати на наявність "мертвих душ" після узгодження пропозицій Мінфіну з Мінсоцполітики

Міністр соціальної політики вперше побачив пропозиції Мінфіну на сьогоднішньому засіданні уряду.

Розенко готовий перевіряти соцвиплати на наявність "мертвих душ" після узгодження пропозицій Мінфіну з Мінсоцполітики
Фото: www.dyvys.in

Міністр соцполітики Павло Розенко прокоментував LB.ua заяву заступника міністра фінансів Романа Качура з приводу відмови Мінсоцполітики проводити верифікацію (перевірку) соціальних і пенсійних виплат.

"Пропозиції Мінфіну я побачив уперше на засіданні уряду. Для питань, які стосуються доль щонайменше 30 млн українців це неприпустимо. Всі питання, які стосуються виплат пенсій, заробітних плат, соціальних допомог, пільг і субсидій повинні в обов'язковому порядку узгоджуватися з Мінсоцполітики. Я повністю підтримую ідею верифікації. Більше того, я ініціював ці процеси. Але ми ні в жодному разі не маємо права під цим приводом заблокувати своєчасну виплату пенсій і соціальної допомоги в Україні", - сказав Павло Розенко.

Нагадаємо, сьогодні Мінфін вніс на засідання уряду пакет постанов, які могли би створити базу для проведення повномасштабної перевірки всіх соціальних і пенсійних виплат у країні, в тому числі на наявність "мертвих душ". Міністр соцполітики Павло Розенко не підтримав цю ініціативу Мінфіну, пославшись на те, що не бачив цих пропозицій раніше і не встиг з ними ознайомитися.

Нагадаємо, Мінсоцполітики взяло на облік 1,7 млн переселенців із Криму та Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram