ГоловнаЕкономікаФінанси

Кабмін виділив 21,5 млрд гривень Фонду гарантування вкладів

Вкладники "Дельти" зможуть отримати свої компенсації

Кабмін виділив 21,5 млрд гривень Фонду гарантування вкладів

Кабінет Міністрів виділив 21,5 млрд гривень Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який здійснює виплати клієнтам неплатоспроможних банків.

"Буквально цього тижня Кабмін ухвалив рішення про виділення 21,5 млрд гривень", - повідомив журналістів у четвер директор-розпорядник фонду Костянтин Ворушилін.

За його словами, в цілому у 2014-2015 роках власні надходження фонду становили 11,5 млрд гривень, залучених від Національного банку - 20,2 млрд гривень, від Мінфіну - 30,1 млрд гривень.

Нагадаємо, в середині серпня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розкритикував діяльність ФГВФО, зажадавши відзвітувати за гроші, виділені на компенсації вкладникам з державного бюджету.

Це сталося після того, як Ворушилін попросив у уряду новий транш. "Перший транш у розмірі 20 млрд гривень видано на початку року, зараз ми закінчуємо його освоювати, і ми вже подали на наступний транш заявку, теж у межах тої самої суми", - заявив тоді директор-розпорядник Фонду.

На початку вересня Ворушилін в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" пояснив, що новий транш необхідний у зв'язку з банкрутством одного з найбільших банків України: "Нам на голову звалилася "Дельта", а це ще плюс 16,7 млрд грн до тих 20 млрд, які заклали до держбюджету. Звичайно, такі витрати ми не прогнозували і на них не розраховували".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram