ГоловнаЕкономікаБізнес

Придніпровська ТЕС зупинила роботу через нестачу палива

На станції повністю вичерпано запас вугілля

Придніпровська ТЕС зупинила роботу через нестачу палива
Фото: finance.obozrevatel.com

Сьогодні припинила свою роботу Придніпровська ТЕС, о 00:50 на станції зупинився останній робочий енергоблок.

Про це повідомляє офіційний сайт ДТЕК.

"Відключення погоджено з диспетчером Дніпровської енергосистеми НЕК "Укренерго" - на ТЕС повністю вичерпано запас вугілля. Відновлення роботи електростанції станеться після накопичення обсягу антрациту, необхідного для стабільної роботи ТЕС в осінньо-зимовий період", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що зробили все можливе, щоб підтримувати роботу станції протягом року. Компанія імпортувала близько 2 млн тонн вугілля, щоб не припиняти роботу.

"Поки ми не можемо ні технічно, ні фінансово забезпечити поставку вугілля марки "А" у достатньому обсязі. Придніпровська ТЕС вимушено зупинилися. Залізнична інфраструктура в зоні АТО сильно пошкоджена, не вирішено проблему дефіциту локомотивної тяги і порожніх вагонів. Купувати вугілля за кордоном за чинним тарифом нижче від собівартості, з боргом ДП "Енергоринок" перед теплоелектростанціями ДТЕК у розмірі 6,4 млрд грн, немає можливості", - зазначив директор з генерації електроенергії ДТЕК Енерго Дуйсен Мергалієв.

Він також підкреслив, що ТЕС є не тільки джерелом електроенергії, але також і тепла та гарячої води для жителів міст-супутників. "Щоб взимку люди не залишилися без опалення й гарячого водопостачання, станція мусить накопичити вугілля", - зазначив він.

Нагадаємо, з 29 грудня 2014 року Придніпровська ТЕС працює у критичних умовах, оскільки доставка вугілля з зони АТО ускладнюється через бойові дії. У березні робота станції повністю зупинилися вперше за 60 років.

Учора в НЕК "Укренерго" заявили, що запасів вугілля на українських ТЕС залишилося лише на добу роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram