ГоловнаЕкономікаБізнес

Результати розслідування щодо керівництва "Укрзалізниці" треба показати прем'єру, - Продан

Нардеп запропонувала порушити кримінальну справу, якщо корупція в УЗ підтвердиться

Результати розслідування щодо керівництва "Укрзалізниці" треба показати прем'єру, - Продан
Фото: klichko.org

Необхідно ініціювати перевірку за фактами, викладеними у розслідуванні ЗМІ щодо нового в.о. голови "Укрзалізниці". Про це заявила народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань митної та податкової політики Оксана Продан, пише РБК-Україна.

"Якщо зазначені факти підтвердяться, контролюючі органи зобов'язані ініціювати кримінальне провадження, надати інформацію прем'єр-міністру, довести справу до суду і забезпечити разом із прокуратурою належне представництво держави в суді. Більшість корупційних справ не доведені до вироків, бо досі ми маємо сьогодні стару систему і держуправління, і держрегулювання", - констатувала нардеп.

Парламентар також зазначила, що перед тим, як робити остаточні висновки, треба переконатися у достовірності викладеної інформації.

Нагадаємо, призначений три тижні тому новий в.о. генерального директора "Укрзалізниці" Олександр Завгородній заявив, що компанія, оформлена на його родичів, ніколи не працювала із залізницею. Тим часом, журналісти з'ясували, що оформлені на родичів чиновника компанії проводили будівельні роботи для залізниці за завищеними цінами, а також заборгували держпідприємству за перевезення.

Так, фірма "А.С. Інжиніринг Груп" не розрахувалася із залізницею за транспортні послуги, а "Сфера Буд Інвест", як випливає з перевірки КРУ, необґрунтовано збільшила вартість робіт. Обидві компанії мали відносини з Придніпровською дорогою, де Завгородній обіймав керівні посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram