ГоловнаЕкономікаБізнес

Група Allseeds відкрила новий завод під Одесою

Компанія завершила другий етап найбільшого інвестиційного проекту в порту "Південний"

Група компаній Allseeds інвестувала 200 млн доларів у новий олієекстракційний завод і термінал з перевалювання рослинної олії в порту "Південний".

Як повідомила прес-служба компанії, сьогодні відбулося урочисте відкриття нового МЕЗ за участю міністра аграрної політики і продовольства України Олексія Павленка, посла Швейцарії в Україні Крістіана Шененбергера, представників великих міжнародних та українських банків, фінансових організацій, фондів.

Олієекстракційний завод ТОВ "Олсідз Блек Сі" розташований на 28 га в порту "Південний" Одеської області, що дозволяє завантажувати судна до 100 тис. тонн. Потужність нового підприємства дозволяє переробляти до 800 тис. тонн насіння соняшнику на рік. Обсяг сховищ елеватора забезпечує одномоментне зберігання близько 46 тис. тонн. Завдяки іноземним інвестиціям завод оснащено сучасним високотехнологічним італійським, німецьким, бельгійським та швейцарським обладнанням. З метою контролю якості сировини на підприємстві діє незалежна голландська лабораторія.

"Ми завершили другий етап нашого масштабного інвестиційного проекту, який стартував ще у 2012 році. У рамках цього проекту вже введено в експлуатацію термінал з перевалювання рослинних олій, сьогодні запустили олієекстракційний завод. Наступні етапи передбачають будівництво олієекстракційного заводу з переробки сої і термінал з перевалювання зерна, а також суттєве розширення інфраструктури", - повідомив гендиректор групи компаній Allseeds В'ячеслав Петрище. За його словами, проект завершиться до 2020-2021 років, загалом планується інвестувати понад 600 млн доларів. Після завершення всіх етапів у новому комплексі створять близько 1500-2000 робочих місць.

"По суті, ми зможемо майже удвічі збільшити переробку та поставку рослинноої олії на зарубіжні ринки, що, у свою чергу, збільшить валютний виторг і сприятиме притоку валюти у країну. Нові робочі місця дозволять збільшити сплату податків до бюджету", - зазначив В'ячеслав Петрище.

За оцінками експертів, інвестиції групи компаній Allseeds в порту "Південний", які можна вважати найбільшими в АПК за останні кілька років, є важливим індикатором довіри іноземних інвесторів до України.

Група компаній Allseeds є великим експортером рослинної олії в Україні. Тільки минулого року компанія поставила на міжнародні ринки понад 400 тис. тонн олії. До складу засновників і акціонерів материнської компанії Allseeds SA входять Badoix Investments Ltd. (Швейцарія) і Антоніус Хулс, громадянин Нідерландів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram