ГоловнаЕкономікаБізнес

Українські виробники літаків відмовилися від російських деталей

Раніше імпорт комплектуючих з Росії становив до 70%

Українські виробники літаків відмовилися від російських деталей
Фото: obozrevatel.com

Виробникам українських літаків вдалося відмовитися від імпорту комплектуючих з Росії і домовитися про постачання з інших країн.

Про це заявив голова делегації на Міжнародному авіасалоні в Ле Бурже заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Руслан Корж, повідомляє "Укрінформ".

"Я вже встиг переконатися у перший день виставки, що зусилля з імпортозаміщення у нас ідуть реально дуже високими темпами. Той же літак Ан-178 майже повністю складається з або українських, або імпортних, не російського виробництва вузлів і агрегатів", - сказав він.

Раніше імпорт комплектуючих з Росії становив до 70%. Наразі уряд розвиває програму імпортозаміщення, щоб наблизити цю цифру до нуля.

"Зрозуміло, що існують старі програми, які від 30 до 70% залежать від комплектуючих з РФ, тому програму імпортозаміщення уряду продовжать, вона залишається досить актуальною", - зазначив Корж.

Нагадаємо, сьогодні в паризькому передмісті Ле Бурже розпочав роботу 51-й міжнародний авіакосмічний салон. Протягом тижня 22 країни представлять 314 інновацій світового рівня. Україна представляє на салоні дві прем'єри - середній транспортний літак Ан-178 і легкий багатоцільовий літак Ан-132.

Напередодні виставки президент Петро Порошенко відвідав держпідприємство "Антонов". На переконання президента, потенціал заводу "має дати нове дихання українській авіації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram