ГоловнаЕкономікаБізнес

Ресторанний комплекс на острові Долобецький у Києві знесуть

Землю під комплексом "Хутір Водограй" зайняли самовільно.

Ресторанний комплекс на острові Долобецький у Києві знесуть

Київський апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури і залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким товариство зобов'язане звільнити земельну ділянку на Долобецькому острові і власним коштом знести ресторанний комплекс, самовільно зведений на цій території.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Встановлено, що столичне підприємство без будь-яких правовстановних документів зайняло близько 950 кв. м землі на території природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку "Дніпровські острови" і незаконно облаштувало на ній заклад громадського харчування.

Раніше органи столичної прокуратури подали позов до Господарського суду з вимогою звільнити самовільно зайняту земділянку і повернути її в комунальну власність, належно облаштувавши. Рішеннями судів першої й апеляційної інстанцій вимоги прокурора визнали законними і задовольнили в повному обсязі.

Зараз уживають заходів для примусового виконання судового рішення про звільнення землі та повернення її територіальній громаді.

Як свідчить оприлюднене в реєстрі рішення суду від 20 травня, йдеться про ресторанний комплекс "Хутір Водограй". Цей ресторан на острові Долобецький облаштувало ЗАТ "Пірс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram