ГоловнаЕкономікаДержава

Пенсіонерам виплатили недоотримані в квітні гроші

Доплати у зв'язку зі звільненням було включено в суму пенсій у травні

Пенсіонерам виплатили недоотримані в квітні гроші
Фото: ukurier.gov.ua

Пенсійний фонд України компенсував неправильно утримані з технічних причин 15% з квітневих пенсій непрацюючих пенсіонерів.

Про це повідомила прес-служба ПФУ.

"Органи Пенсійного фонду протягом квітня забезпечили обробку заяв громадян, які були звільнені з роботи до 1 квітня, але своєчасно не повідомили про цей факт органам фонду. Доплати сум пенсій у зв'язку із звільненням було включено в платіжні відомості в травні", - йдеться в повідомленні.

Раніше прес-служба ПФУ повідомляла, що 22 травня фонд завершив фінансування травневих пенсій у сумі 20,2 млрд грн.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні діють нові правила нарахування та виплати пенсій, які передбачають повне скасування пенсій держслужбовцям-пенсіонерам, які продовжують працювати на державній службі, а також скорочення пенсій на 15% для решти працюючих пенсіонерів, чиї пенсії перевищують 1453 грн. Ці правила не поширюються на інвалідів, учасників бойових дій та учасників АТО, а також сім'ї загиблих військовослужбовців.

У перший місяць виплати пенсій за новими правилами ПФУ утримав 15% з пенсій 20 тис. непрацюючих пенсіонерів, пояснивши це технічними проблемами у зв'язку з несвоєчасною подачею пенсіонерами інформації про звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram