ГоловнаЕкономікаБізнес

Влада назвала нову дату запуску послуги перенесення мобільних номерів

НКРЗІ влітку оголосить конкурс на вибір постачальника послуги.

Влада назвала нову дату запуску послуги перенесення мобільних номерів
Фото: EPA/UPG

Уведення послуги збереження номера при зміні оператора (MNP) заплановано на 1 січня 2016 року, заявив голова НКРЗІ Олександр Животовський на телекомунікаційному форуму, організованому Інститутом Адама Смітта в Києві.

"Перше серпня - у нас цільова дата в оголошенні конкурсу для вендерів. Вендерами будуть всім зрозумілі компанії, конкурс буде прозорим, після чого проводитимуть імплементацію послуги", - заявив він, уточнивши, що запуск заплановано на 1 січня.

Нагадаємо, що спочатку планували запровадити MNP ще наприкінці 2013 року, потім - 1 липня 2014 року. Для її активації треба було б лише відправити SMS або заповнити заявку на сайті "приймаючого" оператора. Після цього переведення абонента мало б відбутися протягом доби з моменту реєстрації заяви. Послугу передбачалася безкоштовною.

Такі правила викликали протест операторів. По-перше, вони зажадали ввести плату за збереження номера. Також вони вимагали збільшити термін виконання переведення й увести норму про те, що замовлення оформляють за допомогою тільки письмової заяви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram