ГоловнаЕкономікаФінанси

Фонд гарантування вкладів висунув претензії на активи Курченка

Олігарх довів до банкрутства Брокбізнесбанк і втік з України

Фонд гарантування вкладів висунув претензії на активи Курченка
Фото: metalist.ua

Фонд гарантування вкладів вимагатиме арешту мажоритарного акціонера збанкрутілого Брокбізнесбанку для покриття збитків, пов'язаних із виведенням його з ринку. Про це заявив заступник директора Фонду Андрій Кияк, пише РБК-Україна.

Брокбізнесбанк входив до бізнес-імперії Сергія Курченка, який втік із країни.

"Там був мажоритарний акціонер останнім часом. І дійсно, зараз він відсутній на території України, але ми чудово розуміємо, що його відсутність тут не позбавляє його, в принципі, відповідальності. Нам потрібно отримати рішення суду і розпочати виконавче провадження. Очевидно, і активи такої людини ми арештуємо. Усі методи, які нам дозволені, використаємо. Результат - сподіваюся - у нас буде позитивний. Не тільки арештуємо, а й зможемо продати те майно і так погасити різницю [між зобов'язаннями банку та коштами, одержаними від продажу активів]", - заявив Кияк.

Він уточнив, що позов у суд подаватимуть після того, як Фонд оцінить наявні активи БББ.

Нагадаємо, що офіційно у групі СЄПЕК Сергія Курченка заявляли, що володіли лише 40% Брокбізнесбанку. 20% акцій залишилося у попередніх власників - братів Олександра та Сергія Буряків. Решта 40%, за інформацією СЄПЕК, розподілено між чотирма фінансовими інвесторами, яких не називають.

До приходу Курченка Брокбізнесбанк входив у двадцятку найбільших українських банків, свої кошти йому довірили понад 670 тис. осіб і 20 тис. корпоративних клієнтів. Але вже до кінця зими банк збанкрутував, його взяв під опіку Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram