ГоловнаЕкономікаДержава

Комісія з питань ДФС запропонувала звільнити голів митниці та податкової міліції

Начальник Фіскальної служби поки що залишається.

Комісія з питань ДФС запропонувала звільнити голів митниці та податкової міліції
Владимир Хоменко
Фото: facebook.com/robotodavets

Комісія, яка проводила службове розслідування проти вищого керівництва Державної фіскальної служби, рекомендує уряду звільнити заступника голови ДФС Анатолія Макаренка (митниця) та першого заступника Володимира Хоменка (податкова міліція).

Про це пише РБК-Україна з посиланням на членів комісії.

Керівника ДФС Ігоря Білоуса запропонували поки що не чіпати і залишити на тримісячному випробувальному терміні. За цей час він повинен завершити реформу. За його відставку було близько третини комісії.

Макаренкові пригадали скандальне листування нардепа Віталія Хомутинніка та голови Одеської облдержадміністрації Ігоря Палиці. Члени комісії також розповідають про факти контрабанди брендових товарів і про контрафакт, який проходив через митницю як ширвжиток. За словами членів комісії, все це завозили в Україну літаками. "Це ж як має бути вигідно, щоб везти літаком. Це не автомобільний транспорт, це літак! Без відома керівництва, просто так літак із товаром не оформити", - зазначив один з членів комісії.

Крім того, комісія аналізувала сірі поставки iPhone, контрабанду спирту.

Факти нелегального обігу спирту розглядали й щодо податкової міліції, яку курирує Хоменко. Також було заявлено, що податківці Хоменка вимагають відкати у підприємств, які хочуть скористатися законом про податковий компроміс. Нібито спочатку потрібно заплатити 5% від суми несплачених податків у вигляді хабара, а потім стільки само - за законом - до держбюджету.

Ще одна з причин можливого звільнення Хоменка - отримання його дружиною російського громадянства в Криму.

Нагадаємо, Білоус, Макаренко та Хоменко очолюють ДФС із червня минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram