ГоловнаЕкономікаФінанси

МТС задумався про зміну бренду на Vodafone

Російський мобільний оператор може "сховатися" під британською вивіскою

МТС задумався про зміну бренду на Vodafone
Фото: Макс Левин

Мобільний оператор МТС розглядає можливість отримання права на британський бренд Vodafone в Україні на умовах франшизи. Про це пише "Капитал", посилаючись на джерела в телекомунікаційній галузі.

Vodafone дійсно здає в користування свій бренд у деяких країнах. В Ісландії компанія Fjarskipti працює під вивіскою Vodafone Iceland, хоча британці не володіють у ній жодною акцією. За використання свого бренду Vodafone просить 3-4% від доходів.

У Нацкомісії з питань зв'язку підтверджують, що МТС звертався до них за консультаціями з цього питання. Прес-секретар компанії Вікторія Рубан сказала тільки те, що такі питання розглядає департамент зі зв'язків із інвесторами.

МТС з 2008 року є партнером Vodafone. Домовленість передбачала спільні закупівлі софта і устаткування зі знижками, дозволяла впроваджувати окремі продукти і послуги.

Нагадаємо, що "МТС Україна" належить російській групі МТС. У жовтні стало відомо, що росіяни вирішили продати частину українського бізнесу і шукають покупців на нього.

МТС - другий за кількістю абонентів оператор в Україні. На кінець червня він обслуговував 23,07 млн клієнтів, більше має тільки "Київстар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram