ГоловнаЕкономікаФінанси

Кабмін вирішив влити в Ощадбанк 11 мільярдів гривень

МВФ дасть грошей на другий за величиною держбанк України

Кабмін вирішив влити в Ощадбанк 11 мільярдів гривень
Фото: Макс Требухов

Кабмін вирішив збільшити статутний капітал Ощадного банку на 11 мільярдів гривень, до понад 29 мільярдів. Про це заявив голова уряду Арсеній Яценюк.

"Разом з Національним банком і Міжнародним валютним фондом ми збільшуємо капітал Ощадбанку на 11 млрд гривень", - сказав він. За словами Яценюка, ці кошти повинні спрямувати на кредитування і підтримку ключових секторів української економіки, зокрема на виконання держпрограми з енергоефективності, кредитування якої почав саме Ощадбанк.

За даними Національного банку, найбільшим і великим банкам не вистачає 66 мільярдів гривень капіталу, причому 56 мільярдів припадає на 15 найбільших установ. У зв'язку із цим зараз акціонери багатьох банків ухвалюють рішення про додаткові вливання.

Найбільший банк України ПриватБанк розглядатиме питання збільшення свого статутного фонду 24 листопада, зараз він становить 18,1 мільярда гривень. Збори ПІБу із цього самого приводу призначено на 27 листопада, у нього 8,2 мільярда гривень. 23 листопада банк "Хрещатик" розгляне збільшення СФ на 550 млн, до 1,38 мільярда гривень. Нові власники CityCommerce Bank 14 листопада пообіцяли наростити статутний капітал їхньої установи з 400 до 617 мільйонів до кінця цього року і до 777 мільйонів до кінця першого кварталу 2015 року.

Укргазбанк має намір збільшити СФ на 855 млн гривень, до 10,3 мільярда. Universal Bank 3 листопада вирішив збільшити свій капітал на 500 мільйонів гривень, до 1,66 мільярда. Капітал банку "Фінанси та Кредит" поповнять 700 мільйонами гривень, його СФ зросте до 3,5 мільярда гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram