ГоловнаЕкономікаДержава

Уряд пропонує повертати бізнесу переплату податку на прибуток держоблігаціями

Переплата податку на прибуток підприємствами досягла 26 млрд гривень

Уряд пропонує повертати бізнесу переплату податку на прибуток держоблігаціями
Фото: www.b24.am

Державна фіскальна служба України пропонує гасити переплати підприємств з податку на прибуток облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП), повідомляє Інтефакс-Україна з посиланням на відомство. Всього планується випустити облігації на 9,7 млрд гривень в рамках, узгоджених в меморандумі з МВФ. При цьому за даними фіскалів переплати податку на прибуток підприємств досягли вже 26 млрд гривень.

"У Меморандумі з МВФ узгоджено випуск облігацій на суму 16,7 млрд грн. Коштом відшкодування ПДВ випущено 7 млрд грн. Решта пропонується використати на погашення переплат з податку на прибуток (ініційовано перед Мінфіном внесення змін до ст. 24 закону "Про Державний бюджет України на 2014 рік")", - йдеться в повідомленні.

8 липня 2014 року Мінфін випустив першу частину ПДВ-облігацій на суму 3,577 млрд грн. Їх одержувачами стали корпорація "ІСД", ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг", ВАТ "Полтавський ГЗК", ТОВ "Кернел Трейд", ДП "Сантрейд". 29 липня Мінфін випустив другий транш ПДВ-облігацій на 2,17 млрд грн. Третій транш ПДВ-облігацій на суму 0,955 млрд грн здійснено 20 серпня.

Згідно з програмою співпраці з МВФ, ПДВ-облігаціями оформляється борг уряду перед бізнесом з відшкодування ПДВ на початок 2014 року. Боргові папери випускаються на п'ять років під облікову ставку НБУ (з 15 квітня 9,5% річних, з 17 липня 12,5% річних). Раз на півроку власники облігацій отримують процентні виплати за вказаною вище ставкою разом з 10% основної суми боргу.

Нагадаємо, в лютому Федерація роботодавців заявляла про борги уряду перед бізнесом в розмірі 64 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram