ГоловнаЕкономікаБізнес

Ходорковський пояснив, чому порушили справу проти власника МТС

Екс-власник ЮКОСу звинуватив Сєчіна у спробі "віджати" "Башнефть"

Ходорковський пояснив, чому порушили справу проти власника МТС
Фото: EPA/UPG

Колишній власник ЮКОСу Михайло Ходорковський вважає, що справу проти власника МТС Володимира Євтушенкова порушено через бажання президента "Роснефти" Ігоря Сєчіна "віджати" в нього нафтову компанію "Башнефть".

Про це Ходорковський сказав "Ведомостям".

На його думку, у "Роснефти" виникла загроза скорочення видобутку нафти, тож Сєчін зібрався перекрити її за рахунок поглинання "Башнефти", щоб вислужитися перед російським президентом Володимиром Путіним.

"Але як ми знаємо, Володимир Євтушенков уперся, він не хотів передавати своє майно на тих умовах, які йому, мабуть, пропонували. Ну і було вирішено діяти давно відомим методом. Я думаю, що тут нічого іншого немає - все дуже просто і зрозуміло", - вважає Ходорковський.

Колишній олігарх зазначив, що справа ЮКОСу і справа Євтушенкова схожі, але мають одну важливу відмінність. Якщо Ходорковського покарали за інакомислення, а Сєчін і "Роснефть" просто скористалися ситуацією і забрали ЮКОС, то справу Євтушенкова організовано навмисне, щоб забрати його нафтову компанію.

Нагадаємо, Володимира Євтушенкова звинувачують у відмиванні грошей. За клопотанням слідства суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 16 листопада.

Євтушенков займає 15 місце в рейтингу найбагатших росіян за версією Forbes, його статки сягають близько $9 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram