ГоловнаЕкономікаБізнес

"Перша приватна броварня" взяла участь у Днях Києва в Мюнхені

Захід відкрили мер Мюнхена і український консул

"Перша приватна броварня" взяла участь у Днях Києва в Мюнхені
Фото: facebook.com/PershaPryvatnaBrovarnia

5 вересня у німецькому місті Мюнхен стартували Дні Києва. Святкування тривають з нагоди 25 річниці з дня укладення угоди про дружбу та співробітництво між містами Київ і Мюнхен.

У рамках програми співпраці "Міста-побратими" Київ представить мешканцям та гостям Мюнхена українську культуру, страви та напої національного виробництва. Організатором свята виступила Торгово-промислова палата України за підтримки мерії міста Мюнхен, а генеральним партнером стала компанія "Перша приватна броварня".

"Ми раді виступити генеральним партнером Днів Києва в Мюнхені. Участь у такій ініціативі є важливою з точки зору подальшого розвитку компанії, адже ми перейняли європейську модель ведення бізнесу, наші підприємства і продукція сертифіковані за європейськими стандартами, а один з найбільших акціонерів компанії - Європейський банк реконструкції та розвитку. Тому, хочу підкреслити: "Перша приватна броварня" готова запропонувати європейському споживачеві якісну продукцію власного виробництва", - зазначає Андрій Мацола, засновник "Першої приватної броварні".

Відкрили захід мер Мюнхена Дітер Райтер спільно з генеральним консулом України в Мюнхені Вадимом Костюком.

Дні Києва в Мюнхені триватимуть до 12 жовтня у парку Viktualienmarkt.

Нагадаємо, компанію "Перша приватна броварня" створила в 2004 році родина Андрія Мацоли, вона залишалася виключно сімейним підприємством до січня 2012 року.

У 2012 році відбулося злиття компанії з ПБК "Радомишль", який належав міжнародній групі OASIS CIS, що спеціалізується на виробництві пива і безалкогольних напоїв у 6 країнах. 30% акцій OASIS CIS належать Європейському Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) і німецькому пивному концерну Oettinger. Контрольним пакетом OASIS CIS володіють 4 керівні партнери компанії - громадяни США, Ізраїлю, Великобританії та Росії.

В результаті злиття "Перша приватна броварня" сьогодні здійснює управління 2 пивзаводами - у Львові та в Радомишлі сумарною потужністю 2 млн гл пива на рік. Найбільшим акціонером компанії та її СЕО залишається українець Андрій Мацола, другий за величиною пакет належить ЄБРР, решту акції розподілено між концерном Oettinger і керівними партнерами групи OASIS.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram