ГоловнаЕкономікаДержава

НБУ: тиск на обмінний курс гривні - тимчасовий

Нацбанк продовжить політику гнучкого курсоутворення

НБУ: тиск на обмінний курс гривні - тимчасовий
Фото: Макс Левин

Національний банк України не збирається відступатися від політики гнучкого курсоутворення і пояснює тиск на обмінний курс реакцією ринку на військовий конфлікт на сході України. Про це повідомляється на сайті НБУ.

"Національний банк не збирається відходити від політики гнучкого курсоутворення. Тиск на обмінний курс гривні обумовлено реакцією економічних агентів на військовий конфлікт на сході держави. Це - тимчасово, оскільки зовнішня позиція країни за останні місяці значно покращилася, макроекономічні підстави для суттєвих курсових коливань - відсутні", - цитують у повідомленні слова глави Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Вона нагадала, що дефіцит поточного рахунку платіжного балансу України в першому півріччі 2014 року скоротився до 1,9 млрд дол. США порівняно з 5,4 млрд дол. торік. Крім того, за її словами, останніми місяцями Україна отримує значні обсяги зовнішнього фінансування з офіційних джерел, зокрема, від Світового банку та Міжнародного валютного фонду, а також в червні відновився приплив прямих іноземних інвестицій в країну.

Нагадаємо, НБУ знизив офіційний курс гривні на 21,92 копійки до 12,8260 гривень за долар.

НБУ сьогодні втретє за останні п'ять торгових днів вийшов на міжбанківський валютний ринок з двосторонніми котируваннями

, щоб зупинити падіння гривні. НБУ заявив про котирування: купівля - 12,606756 грн за $1 (офіційний курс), продаж - 12,70 грн за $1, що дозволило утримати гривню від падіння нижче позначки 13 грн за $1.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram