ГоловнаЕкономікаБізнес

Санаторії в Криму почали роздавати російським структурам

МВС Росії отримало здравниці українського МВС, РЗ претендують на пансіонати УЗ

Санаторії в Криму почали роздавати російським структурам
Фото: yevpatoria.ru

Уряд Росії почав роздавати українські санаторії в Криму російським компаніям і держструктурам. Про це пише "Коммерсантъ" з посиланням на апарат російського кабміну.

Після окупації півострова Росія отримала 467 санаторіїв і пансіонатів, 232 готелі, 92 дитячі санаторії й оздоровчі табори, а також 517 км пляжів. Минулого тижня їх почали роздавати російським держорганам.

Першим готельно-оздоровчі активи отримало МВС. Це санаторії "Смарагдовий" і "Буревісник" в Євпаторії, "Сокіл" у Судаку, "Алупка" в Алупці з філією "Дружба" в Алушті, які раніше належали МВС України.

Ще один претендент на одержання в управління кримських санаторіїв - Російські залізниці. Зараз компанія оформляє передачу в користування здравниць "Укрзалізниці". Видання припускає, що йдеться про оздоровчий табір "Променистий" (Євпаторія), підрозділ пансіонату "Львівський залізничник" (Судак) і пансіонат "Феодосія". Ці об'єкти вказано в списку, підготовленому Мінкультури РФ, куди увійшли держкорпорації, відомства та комерційні підприємства, які уклали договори про організацію відпочинку з кримськими санаторіями.

Окрім РЗ і МВС, відправляти відпочивальників у Крим (про управління здравницями не йдеться) мають намір Мінкульт Росії (пансіонат "Гірський" у селищі Рибаче, санаторії "Перемога" у Євпаторії й "Утьос" у Ялті), Міненерго ("Семидвір'я" в Алушті), Мінпромторг (оздоровчо-спортивний комплекс імені Тараса Шевченка), МОЗ (спинальний санаторій імені Миколи Бурденка), ФСБ (об'єднаний санаторій "Євпаторія", який раніше належав Службі безпеки України), "Почта России" ("Ветеран" в Алушті).

У список також увійшли АвтоВАЗ (санаторій "Алуштинський"), "Роснефть" (дитячий табір "Променистий"), "Интер РАО" (санаторії "Утьос", "Нижня Ореанда" і "Дюльбер" у Великій Ялті, дитячий оздоровчий центр "Дружба" і "Орлятко" в Євпаторії), "Норильский никель" ("Феодосія", "Дюльбер"), "Транснефть" ("Ай-Даніль", "Білорусь").

Нагадаємо, російські туроператори заявляли, що кримські готелі цього року заповнені тільки на третину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram