ГоловнаЕкономікаФінанси

Нардеп пропонує залишати в місцевих бюджетах 60% зібраних податків

Бюджетну і податкову реформи можна провести вже восени, вважає депутат

Нардеп пропонує залишати в місцевих бюджетах 60% зібраних податків
Фото: dp.ric.ua

Депутат Верховної Ради Віктор Бондар (парламентська група "Суверенна європейська Україна") вважає, що не менш ніж 60% зібраних у регіонах податків слід залишати в місцевих бюджетах. При цьому кількість самих податків для бізнесу необхідно скоротити до 5-7.

"Необхідно внести зміни в бюджетний кодекс, передати реальні повноваження на місця, щоб мінімум 60% податків залишалося в місцевих бюджетах. І тоді кожен регіон, кожне місто, район, село почне розвиватися", - заявив депутат напередодні у Верховній Раді.

Окрім того, Бондар заявив, що його група має намір наполягати на скороченні кількості ліцензій і дозволів, які сьогодні існують в Україні, і передаванні регуляторних функцій із центру на місця. "Ми вимагаємо скоротити кількість ліцензій і дозволів щонайменше всемеро і більшість із них передати на місця, щоб там ухвалювали рішення, а не доводилося за кожним папірцем їздити у Київ", - наголосив Бондар.

Раніше Бондар говорив, що реформу бюджетного та податкового законодавства можна підготувати і проголосувати вже восени цього року.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вважає, що в місцевих бюджетах треба залишати 25% податку на прибуток. Підвищення фінансової спроможності регіонів - це один із пунктів його мирного плану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram