ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ перевірив Сбербанк Росії на предмет фінансування терористів

Банк стверджує, що порушень в його роботі не виявили

НБУ перевірив Сбербанк Росії на предмет фінансування терористів

Національний банк України позапланово перевірив роботу Сбербанку Росії через підозри в тому, що він фінансує терористів на сході України.

Про це повідомила прес-служба Сбербанку.

"Перевіркою НБУ не виявлено будь-яких порушень з боку дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні, які б призвели до легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму", - заявили в установі.

Банк стверджує, що вжив заходів щодо блокування всіх фінансових операцій осіб, включених до офіційного переліку осіб, причетних до здійснення терористичної діяльності та до яких застосовано міжнародні санкції.

Втім, слід зазначити, що цей список не містить імен російських диверсантів та проросійських активістів, які орудують на сході України та проти яких проводиться антитерористична операція.

Нагадаємо, 15 квітня СБУ заявила про відкриття кримінального провадження проти одного з банків з російським капіталом за фінансування сепаратистів на сході України. За даними відомства, щодня банк перераховує від 200 до 500 доларів учасникам терористичних груп на картки.

Пізніше в.о. генерального прокурора Олег Махніцький заявив, що у фінансуванні сепаратистів підозрюються 14 банків, а кримінальне провадження ведеться стосовно Сбербанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram