ГоловнаЕкономікаБізнес

Втручання ГПУ дозволило відновити роботу підприємства, - Nemiroff

Дві тисячі співробітників повернулися на робочі місця з неоплачуваних відпусток

Втручання ГПУ дозволило відновити роботу підприємства, - Nemiroff
Фото: http://lezo.in.ua/

Міжнародна компанія Nemiroff Holdings Limited висловила подяку Генеральній прокуратурі України й особисто в.о. Генерального прокурора Олегові Махніцькому за чітку правову оцінку ситуації навколо українських активів холдингу.

Про це повідомили в компанії, інформує РБК-Україна.

За її інформацією, втручання Генеральної прокуратури дозволило відновити діяльність підприємства, заблокованого екс-менеджментом: дві тисячі співробітників заводу і суміжних підприємств повернулися на робочі місця з неоплачуваних відпусток, куди змушені були піти внаслідок дій сім'ї Глусів.

"Компанія Nemiroff Holdings Limited, єдиний власник ДП "Українська горілчана компанія Nemіroff" і ДП "Алко Інвест Україна" звернулася до Генеральної прокуратури України 5 березня 2014 року з метою припинення свавілля та невиконання рішень судів державним реєстратором Немирівської РДА Вінницької області та відділу Державної виконавчої служби України (Немирівського району та управління ДВС Головного управління юстиції Вінницької області) про блокування зміни директорів українських дочірніх підприємств", - повідомили в Nemiroff Holdings Limited.

Реакція на звернення Генеральної прокуратурою України дозволила 12 березня 2014 року відновити роботу реєстраційної служби (Немирівського району), державний реєстратор виконав рішення судів, що набули чинності, внесено зміни до державного реєстру, зареєстровано призначення Сорочинського Ю.В. новим генеральним директором дочірнього підприємства "Українська горілчана компанія Nemiroff" і Ширшової Н.О. новим директором ДП "Алко Інвест Україна".

"Незважаючи на те, що завод розграбований екс-менеджментом і перебуває у складному технічному стані, виробництва на ньому відновлять найближчими днями", - повідомили в компанії.

У НВК Nemiroff також зазначили, що компанії планує у 2014 році випустити більш ніж 3 млн дал продукції на заводі в Немирові.

Як повідомляли ЗМІ, проти екс-менеджменту (Алла Глусь, Лариса Солдатенко, Світлана Гладка) ДП УГК Nemiroff порушено кримінальну справу про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах і виведення 250 млн грн з підприємства, триває розслідування.

"З компанії було виведено 250 млн гривень на рахунки "єнакіївських", і Глусі відмовляються давати свідчення, переховуються від правосуддя", - повідомили в ДП УГК Nemiroff.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram