ГоловнаЕкономікаФінанси

Оголошено параметри військових облігацій Мінфіну

Нові боргові папери України матимуть украй низьку процентну ставку

Оголошено параметри військових облігацій Мінфіну
Фото: Макс Левин

Міністерство фінансів визначило попередні умови випуску військових облігацій - державних цінних паперів, кошти від продажу яких підуть на підвищення боєздатності Збройних сил.

Про це пише "Капитал" із посиланням на проект умов.

Папери будуть дворічними, їх збираються продавати і фізичним особам (100 млн грн), і юридичним (1 млрд грн). Номінал однієї облігації становитиме 1 тис. грн, ставка доходу дорівнюватиме лише 7% річних, а відсотки будуть виплачувати що півроку.

У Мінфіні не повідомили, на коли запланована емісія. "Постанову Кабміну буде прийнято найближчим часом. Характеристики паперів ще можуть змінитися, так само як і назва", - розповіла директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Галина Пахачук.

Зараз облігації пропонують назвати "Єдина Україна", але як альтернативну назву розглядали і словосполучення "Захисти Україну".

Нагадаємо, у 2012-2013 роках Міністерство фінансів продавало населенню казначейські зобов'язання в доларах. Перша серія на $100 млн була продана за 50 днів, друга - за 372 дні. Обидві серії розраховані на два роки. Виплату купонів за ними здійснюють раз на шість місяців. Розмір є фіксованим, для серії А - $23 (9,5% річних), для Б - $20 (8% річних).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram