ГоловнаЕкономікаДержава

ЄС відклав підписання договору про "відкрите небо" з Україною

Причиною стала неузгодженість в ЄС питання Гібралтару

ЄС відклав підписання договору про "відкрите небо" з Україною
Фото: aviatransp.ru

Підписання договору про єдиний авіаційний простір між Україною і Європейським Союзом, яке планувалось 14 березня, відкладено.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"Сьогодні Європейська комісія відзначає неможливість підписання Угоди про єдиний авіаційний простір 14 березня 2014 року. Таке рішення прийнято через незавершення стороною Євросоюзу процесу внутрішнього узгодження редакції визначення "територія" в контексті питання Гібралтару", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, зараз вживаються заходи для прискорення цього процесу і відразу після його завершення Україні запропонують можливі терміни підписання Угоди про єдиний авіапростір з ЄС.

Нагадаємо, договір має запрацювати з сезону літньої навігації 2015 року. У його рамках всі авіакомпанії ЄС зможуть виконувати прямі польоти в Україну з будь-якої точки Європи, а українські - навпаки.

Також знімуть всі обмеження на кількість рейсів між Україною та ЄС, що має підвищити конкуренцію і встановити справедливі ціни на авіаквитки.

Переговори щодо укладення угоди між Україною та ЄС про єдиний авіаційний простір почалися в грудні 2007 року. Договір парафували на Вільнюському саміті 29 листопада 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram