ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ заявив про прогрес у переговорах з Україною

Фонд підтримав економічну програму Яценюка

МВФ заявив про прогрес у переговорах з Україною
Фото: obozrevatel.com

Міжнародний валютний фонд домігся прогресу в переговорах про нову програму співпраці з Україною, заявив у п'ятницю директор європейського департаменту фонду Реза Могадам.

"У місії формується чітке розуміння про ступінь розбалансованості, яку необхідно відкоригувати для того, щоб стабілізувати економіку. Це визначить рекомендації керівництву фонду щодо подальшого курсу дій", - цитує Могадама прес-служба МВФ.

"Під час свого візиту до Києва 6-7 березня, я мав продуктивні дискусії з прем'єр-міністром та представниками економічного блоку його уряду... МВФ готовий надати допомогу народу України і підтримати економічну програму уряду, щоб міцно утвердити Україну на шляху до стабільного економічного зростання й процвітання, одночасно забезпечивши захист бідним і вразливим верствам населення", - заявив Могадам.

При цьому він утримався від прогнозів, коли може бути надана допомога Україні і яким буде розмір кредиту.

Прес-служба Кабміну в свою чергу відзначає, що під час зустрічі Могадама з прем'єром Арсенієм Яценюком йшлося про те, що переговори з МВФ потрібно завершити якомога швидше, тому що Україна потребує термінової фінансової підтримки.

Нагадаємо, що Україна хоче отримати від МВФ щонайменше $15 млрд.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram