ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія може покарати Bombardier у відповідь на висилання з Канади військових

Віце-прем'єр РФ запропонував відмовитися від канадських літаків

Росія може покарати Bombardier у відповідь на висилання з Канади військових
Дмитрий Рогозин
Фото: lenta.ru

Російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін засумнівався, чи варто розгортати в Росії виробництво канадських літаків Bombardier, після того як влада Канади вирішила вислати російських військовослужбовців.

Про це пише ИТАР-ТАСС.

"Чи варто нам тоді розгортати у себе виробництво літаків Bombardier? Може, віддати перевагу європейському аналогу? Або нарешті наш авіапром почне розробляти і будувати власну сучасну конкурентну техніку?" - написав у своєму Twitter російський чиновник.

Завод Bombardier передбачають побудувати в Ульянівську (місто на Волзі), він повинен випускати літаки Q400 . Загальний обсяг інвестицій у проект має становити близько $100 млн, одна половина цієї суми буде витрачена на створення інфраструктури, друга - на оснащення підприємства та навчання персоналу.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер 5 березня заявив про припинення всіх видів військової співпраці з російськими збройними силами. Зокрема, Канада відмовилася від участі у спільних із Росією антитерористичних навчаннях "Пильний орел-2014". Ці навчання з 2009 року проводилися військово-повітряні сили Росії, США і Канади.

Такі дії канадської влади пов'язані з політикою Росії щодо України.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram