ГоловнаЕкономікаДержава

Збитки, заподіяні Криму, слід відшкодувати коштом заборгованості перед РФ, - Соколовський

За підрахунками експерта, сума боргу становить 5 млрд дол.

Збитки, заподіяні Криму, слід відшкодувати коштом заборгованості перед РФ, - Соколовський
Фото: Макс Левин

Колишній уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський вважає, що збитки, заподіяні російськими військами Криму й усій Україні, потрібно відрахувати від загальної заборгованості перед Росією.

Про це він заявив у коментарі LB.ua.

"Збитки (прямі і моральну шкоду) за блокування військових частин, пошкодження літаків, переляк кримських громадян, викрадення і т.ін. у Криму та в південно-східних областях, а також заподіяні всій Українській державі, мають бути терміново задокументовані й оцінені правоохоронними органами та відповідними фахівцями України і відраховані від загальної заборгованості перед РФ", - зазначив Соколовський.

На думку експерта, такі явища слід підкріпити міжнародними свідками та рішеннями відповідних судів.

"Враховуючи повідомлення міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана про близько два мільярди заборгованості за газ і три мільярди кредиту в грудні минулого року, на сьогодні загальний борг Української держави перед РФ становить приблизно 5 мільярдів американських доларів, - зазначив Соколовський і додав: Дуже шкода, що тільки так можна розмовляти із сусідньою державою. Але як свідчить багаторічна практика, іншої мови Кремль не розуміє".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram