ГоловнаЕкономікаФінанси

Ми маємо бути напоготові з чековою книжкою, щоб допомогти народу України, - міністр фінансів Великобританії

Умова одна - сформувати легітимну владу

Ми маємо бути напоготові з чековою книжкою, щоб допомогти народу України, - міністр фінансів Великобританії
Фото: EPA/UPG

Великобританія разом з іншими країнами Заходу готова профінансувати пакет допомоги Україні. Про це заявив британський міністр фінансів Джордж Осборн, слова якого публікує газета The Daily Telegraph, повідомляє ІТАР-ТАРС.

При цьому Осборн не назвав суму, яку Великобританія, інші країни, а також міжнародні фінансові організації готові виділити Україні.

"Найголовнішим пріоритетом є політична стабільність і відновлення порядку на вулицях Києва та в інших містах", - заявив Осборн в Сіднеї, де він брав участь у засіданні "фінансової двадцятки".

"Проте я думаю, що "двадцятка" має дати зрозуміти, і такі країни, як Великобританія, Америка та інші мають чітко дати зрозуміти, що міжнародна допомога нададуть, фінансова допомога нададуть народу України, і що через МВФ чи ЄС ми маємо бути готові допомогти цій країні, як тільки сформують визнану і легітимну політичну владу, з якою ми могли б мати справу", - вказав Осборн.

"Ми маємо бути напоготові з чековою книжкою, щоб допомогти народу України відновити свою країну", - заявив глава мінфіну.

Джерела в оточенні Осборна повідомили, що Лондон не має наміру надавати допомогу Києву в односторонньому порядку, але готовий зробити свій внесок у пакет фінансового сприяння разом із іншими партнерами.

Нагадаємо, раніше керівник комітету Європарламенту з міжнародних справ Елмар Брок сказав, що ЄС готовий надати новому уряду України 20 млрд євро для проведення реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram