ГоловнаЕкономікаБізнес

Україні загрожує тривала економічна криза, - заява ЄБА

Політичний конфлікт може пустити країну на дно

Україні загрожує тривала економічна криза, - заява ЄБА
Фото: newsradio.com.ua

Політичне напруження в Україні може перерости у тривалу економічну кризу.

"Нинішній політичний конфлікт може завдати шкоди національній єдності країни, спровокувати ще серйозніші порушення прав і свобод людини, підштовхнути ослаблену економіку до спадання і спричинити тривалу кризу", - сказано в повідомленні Європейської бізнес-асоціації, яка об'єднує близько тисячі міжнародних і вітчизняних компаній.

"Турбулентна ситуація має потужний нищівний вплив на інвестиційний клімат і приватний сектор, і це у світлі того, що минулого року обсяг прямих іноземних інвестицій знизився на 50%. Якщо ситуацію не виправити, все це в подальшому може призвести до фінансової кризи, що в поєднанні зі зниженням інвестиційної привабливості країни і негативними настроями інвесторів, спричинить зниження виробництва і зайнятості населення, а отже, існує пряма загроза добробуту людей", - вважають у бізнес-асоціації.

ЄБА закликає всіх, хто має повноваження, докласти максимум зусиль і припинити безлад, поклавши край кризі і насильству в країні.

Нагадаємо, у вівторок Верховна Рада скасувала "закони 16 січня", які спричинили збройні сутички між протестувальниками та міліцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram