ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна утримує 10-те місце в світі з виробництва сталі

Металургійна продукція - основна стаття експорту в країні.

Україна утримує 10-те місце в світі з виробництва сталі

Виробництво сталі в Україні у вересні 2012 року становило 2,708 млн тонн, що на 8% гірше результатів торішнього вересня.

Такі дані наведено в щомісячній доповіді міжнародної аналітичної організації World Steel Association (WSA).

Незважаючи на це, вітчизняним металургам вдається зберегти за собою 10-те місце у світі з виплавки сталі. Водночас наздогнати найближчих конкурентів - Бразилію (2,848 млн тонн) і Туреччину (3,052 млн тонн) - не вдається.

Перша трійка виробників сталі залишається незмінною - Китай (57,0 млн тонн), Японія (8,798 млн тонн) і США (7,015 млн тонн).

Один тільки міст, який ми зараз будуємо в Запоріжжі, вимагає понад 100 тис. тонн металу. Отже, достатньо 40 мостів загалом будувати, щоб покрити повністю зменшення попиту на наш метал на зовнішніх ринках

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

За дев'ять місяців в Україні було виплавлено 25,1 млн тонн сталі, що більш ніж на 5% менше порівняно з аналогічним періодом 2011 року. За результатами роботи за дев'ять місяців Україна також посідає десяте місце.

Нагадаємо, продажі сталі є ключовим фактором динаміки експорту. Через те, що світовий попит на метали залишається слабким, український внутрішньоторговий баланс постійно погіршується.

2011 року обсяг виробництва сталі у світі, порівняно з 2010-м, збільшився на 6,8% - до 1,527 млрд тонн. Україна збільшила обсяг виробництва на 5,7% - до 35,3 млн тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram