ГоловнаЕкономікаБізнес

Присяжнюк: вивезення зерна з України дуже динамічне

У жовтні експорт перевищить планку 2 млн тонн.

Присяжнюк: вивезення зерна з України дуже динамічне
Фото: podrobnosti.ua

Експорт зерна з України цього року відбувається дуже динамічними темпами, заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

"Ми вже експортували понад 6 млн тонн зерна. У жовтні, ми переконані, експорт перевищить планку 2 млн тонн", - цитує чиновника РБК-Україна.

За перші три місяці нинішнього сезону (в липні-вересні) експорт становив 5,5 млн тонн зерна, за минулий сезон - 21,8 млн тонн.

При цьому міністр наголосив, що влада нині не має планів на обмеження експорту зерна.

Передноворічний баланс на зернові остаточно покаже, чи варто застосовувати обмежувальні заходи 2013 року

— Богдан Тимків, голова компанії Grain Ukraine

"Щодо фуражного зерна, у тому числі ячменю та кукурудзи, ми ніяких експортних обмежень не вводитимемо, навпаки - будемо стимулювати. Стосовно ж продовольчої пшениці, то обов'язково будемо моніторити ситуацію спільно з зернотрейдерами й орієнтуватимемося передусім на продовольчу безпеку. Я ще раз наголошую, що наразі ніяких експортних обмежень уряд не вводитиме", - повідомив Присяжнюк.

Нагадаємо, у вересні зернотрейдери зобов'язалися перед Мінагрополітики експортувати не більш ніж 19,4 млн тонн зерна цього маркетингового року, з яких пшениці - 4 млн тонн. У жовтні обсяг дозволеного експорту пшениці було збільшено на 1 млн тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram