ГоловнаЕкономікаДержава

У СОТ негативно відреагували на вимоги України

Вимоги країни можуть суттєво обмежити світову торгівлю.

У СОТ негативно відреагували на вимоги України
Фото: podrobnosti.ua

Пропозиція України підвищити 350 імпортних мит викликало негативну реакцію серед країн Світової організації торгівлі.

Як повідомив Deutsche Welle керівник інформаційного департаменту СОТ Кіт Роквелл, такий крок України може обмежити значну частини торгівлі. "Мова про список товарів на суму $4,6 млрд. Якщо це створить прецедент або призведе до широкого анулювання зобов'язань, узятих на себе Україною або іншими членами організації, наслідки цього кроку можуть бути навіть ще гіршими", - зазначив він.

Він наголосив, що реакція партнерів України на ці вимоги була "дуже швидкою і вкрай негативною".

У минулому понад 30 країн ініціювали перегляд митних тарифів, але жодна держава, зазначають у секретаріаті організації, не висувала для перегляду настільки великий список. "Подивимося, наскільки це збігається з правилами СОТ. Звичайно, кожен уряд має право вимагати переговорів із метою зміни митного тарифного плану. Це те, що і зробила Україна", - зазначив Роквелл і додав, що інші члени СОТ тепер повинні визначитися з тим, чи є для них вимоги України прийнятними. "Упевнений, що члени СОТ пильно стежитимуть за розвитком цієї ситуації".

Нагадаємо, Україна надіслала членам СОТ документ про намір підвищити максимальні ставки мит на 350 видів товарів. У Єврокомісії заявили про занепокоєння планами України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram