ГоловнаЕкономікаФінанси

У Goldman Sachs радять позбуватися акцій

Бюджетні проблеми США можуть обвалити ринок.

У Goldman Sachs радять позбуватися акцій
Фото: EPA/UPG

Ринок акцій найближчим часом може впасти, вважає головний фондовий стратег банку Goldman Sachs Девід Костін і радить забирати гроші з нього.

Згідно з його оцінками, індекс широкого ринку S&P 500 повинен бути на позначці 1250 пунктів, тоді як зараз він закріпився вище від 1400.

Костін упевнений, що

Конгрес США не вирішить податкових і бюджетних питань до виборів, а, радше за все, і до кінця року, в результаті чого відбудуться автоматичні скорочення бюджету - так звана "фінансова скеля".

"Політичні реалії у США, а також торішній прецедент дають усі підстави вважати, що і цього разу Конгрес не зможе вчасно вирішити фінансові питання. Рік тому, коли політики вирішували питання стелі федерального боргу, дедлайн був відомий на місяць уперед, але й це не сприяло успіху переговорів у Конгресі. Інвестори по всьому світу були приголомшені, коли S&P500 за 10 торгових сесій розгубив 11%", - зазначає Костін.

"Ми в Goldman Sachs вважаємо, що невизначеність цього року вища, ніж це було 2011-го, і радимо позбутися акцій, поки є час", - резюмує Костін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram