ГоловнаЕкономікаБізнес

Аналітики засумнівалися в профпридатності Цукерберга

Падіння акцій Facebook викликало розмови про зміну глави соцмережі.

Аналітики засумнівалися в профпридатності Цукерберга
Фото: EPA/UPG

Падіння вартості акцій соцмережі Facebook активізувало сумніви щодо профпридатності Марка Цукерберга на посаді глави компанії.

"Первинне розміщення акцій Facebook було найбільш очікуваною подією. Інвестори вважали, що стануть багатшими, ніж у своїх найсміливіших фантазіях, але нічого не отримали", - говорить Баррі Рітольц, який очолює компанію Fusion IQ.

"Дедалі частіше виникає відчуття, що Цукерберг у своїй толстовці є менш талановитим виконавчим директором багатомільярдної публічної компанії, ніж здається", - цитує LA Times главу дослідницької фірми PrivCo Сема Хамадея.

Видання пише, що, можливо, 28-річному Цукербергу доцільніше передати свій пост людині, яка могла б краще керувати операційною діяльністю Facebook і більш ретельно вибудовувати відносини з інвесторами. Цукерберг міг би очолити інноваційний підрозділ.

"Цукербергу підійшло б місце директора відділу з розвитку продуктів. А компанії було б правильніше знайти менеджерів з гарним управлінським досвідом, як це свого часу зробив Google", - вважає керуючий партнер IPO Boutique Скортт Світ.

Засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін розвивали компанію з 1998 року, але наприкінці 2000 року вирішили обрати в якості голови ради директорів корпорації Еріка Шмідта, який привніс в роботу корпорації "точку зору дорослого".

Нагадаємо, розміщення акцій Facebook відбулося в травні в умовах ажіотажного попиту. Соцмережа продавала акції по $38 за папір, вся соцмережа була оцінена таким чином більш ніж в $100 млрд. Однак за три місяці акції подешевшали вдвічі, і компанія втратила половину ринкової капіталізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram