ГоловнаЕкономікаБізнес

У Шамотія відбирають ділянку в Севастополі

Тиск на підприємця може мати політичне підґрунтя.

У Шамотія відбирають ділянку в Севастополі
Валерий Шамотий
Фото: http://vodka.kiev.ua

У міськраді Севастополя розглянуть питання про відмову ТОВ "Логос Девелопмент Груп" Валерія Шамотія  продовжити оренду земділянки в центрі міста. Про це повідомляє російське агентство "Новый регион"

Йдеться про ділянку загальною площею 0,5573 га по вул. Луначарського, 1 (на схилі Центрального пагорбу між штабом Чорноморського флоту Росії і пам'ятником Катерині Другій). Відмову мотивовано порушенням умов договору оренди. 2007 року "Логос" виграв право оренди цієї ділянки на 25 років для будівництва там готелю. Але більш ніж два роки жодного будівництва на ділянці не ведуть.

Переможець конкурсу на право оренди також обіцяв відремонтувати міський театр і басейн у спорткомплексі 200-річчя Севастополя, а також побудувати зупинкові павільйони на центральному кільці міста. Але лише частково виконав свої зобов'язання. Водночас "Логос" через суд знизив розмір своєї участі в розвитку інфраструктури з 20% до 10% від суми будівництва.

Дніпропетровець Валерій Шамотій володіє також іншими активами в Севастополі. Найвідоміший - Інкерманський завод марочних вин.

Тиск на підприємця може мати політичне підґрунтя, за відомостями LB.ua. 2011-12 року Валерій Шамотій активно брав участь у громадському житті міста, заснував благодійний фонд, виступав на сторінках місцевої преси. Ще півроку тому Валерія Шамотія називали можливим кандидатом у народні депутати від Севастополя (від одного з двох округів, радше за все - 224-го, де розташований Інкерманський винзавод). Але останнім часом у політичних колах почалися розмови, що "Шамотій вже нікуди не йде".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram