ГоловнаЕкономікаБізнес

Оренда житла в Києві за день до Євро подорожчала в півтора рази

Орендодавці при цьому часто вдаються до обману.

Оренда житла в Києві за день до Євро подорожчала в півтора рази
Фото: ya-lady.net

Подобова оренда житла в Києві напередодні Євро-2012 подорожчала в півтора рази буквально протягом доби, з 6 по 7 червня.

Як повідомили в DOM.ria.ua, ще 6 червня в Києві можна було винайняти однокімнатну квартиру на три спальні місця за 250-300 грн, проте вже наступного дня те саме житло коштувало не менш ніж 450 грн. При цьому, за словами орендодавців, у дні матчів вартість таких осель буде ще вищою - 650-800 гривень на добу.

Охочим орендувати помешкання в центрі Києва також доведеться платити більше. Наприклад, двокімнатна квартира в 5 хвилинах ходи від фан-зони, яку день тому здавали за 1100 грн/добу, тепер коштує вже 1600 гривень.

При цьому найчастіше орендодавці, вказуючи в оголошенні занижену ціну і підтверджуючи її по телефону, під час особистої зустрічі з клієнтом вимагають заплатити в півтора-два рази більше.

Водночас, за даними компанії, ажіотажу на ринку подобового житла поки не відбулося. Незважаючи на збільшення кількості пропозицій із початку травня майже втричі, попит на житло наразі становить лише 30-40% від очікуваного.

Нагадаємо, податкова очікує, що надходження в бюджет від орендодавців під час Євро становитимуть майже 5 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram