ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія може обмежити ввезення рослин із України

Українці провозять квасолю й волоські горіхи без необхідних сертифікатів.

Росія може обмежити ввезення рослин із України
Фото: akak.ru

Россільгоспнагляд не виключає обмеження ввезення рослин із України та Молдови через масові порушення.

Як йдеться в повідомленні російського відомства, Россільгоспнагляд надсилав листи українській і молдавській службам з карантину та захисту рослин, в яких висловлював стурбованість через порушення під час ввезення з цих країн підкарантинної рослинної продукції в багажі та ручній поклажі пасажирів.

Так, у січні-квітні на російському кордоні виявили понад 4 тонн підкарантинної продукції з України та Молдови, серед якої насіння гарбуза, квасолі, черемші, волоські горіхи, саджанці троянд.

"Ця продукція категорії підвищеного фітосанітарного ризику ввозилася без необхідних фітосанітарних сертифікатів. Водночас необхідно враховувати, що Україна та Молдова є країнами з несприятливою фітосанітарної обстановкою", - зазначає російське відомство.

У своїх зверненнях Россільгоспнагляд просить вжити необхідних заходів для припинення нелегального ввезення підкарантинної продукції на територію Росії.

"У разі невживання таких заходів Россільгоспнагляд залишає собі право зробити необхідні кроки з забезпечення фітосанітарної безпеки щодо рослинних вантажів, що надходять безконтрольно з території України та Молдови", - заявили у федеральній службі.

Нагадаємо, Україна намагається завершити "сирну" війну з Росією, яка почалася в лютому і призвела до заборони на поставки сиру до Росії для низки українських споживачів.

Останнім часом Росспоживнагляд дозволив поставки сиру в РФ чотирьом українським заводам - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод", ПП КФ "Прометей" філії "Менський" і "Дубномолоко". Для початку фактичних відвантажень українські сири мають пройти лабораторну експертизу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram