ГоловнаЕкономікаФінанси

Реєстрація охочих одержати "Вітіну тисячу" зупинилася

Державний Ощадний банк припинив реєстрацію охочих на одержання компенсації по знецінених внесках в Ощадбанку СРСР.

Реєстрація охочих одержати "Вітіну тисячу" зупинилася
Фото: 20minut.ua

Рішення держбанку стало реакцією на план чиновників з Кабінету Міністрів, згідно з яким гроші повернуть лише тим, хто опинивився в реєстрі вкладників Ощадбанку до 1 січня 2012 року, і їхнім спадкоємцям.

Чи одержать інші претенденти компенсацію пізніше - велике питання. "Вкладники, дані про яких не були внесені до реєстру до 1 січня поточного року, зможуть зареєструватися тільки з 1 вересня. І, найвірогідніше, так званий другий етап виплат компенсацій для них буде регламентуватися окремою постановою Кабінету міністрів. Але чи буде така постанова взагалі - є всі підстави сумніватися",- заявив представник банківського сектору, який побажав залишитися неназваним.

Прес-секретар Ощадбанку Ярослава Титова заявила, що банк очікує на постанову Кабміну, у якій буде чітко визначений механізм і порядок виплат.

Депутати не визнали знецінені внески в Ощадбанку СРСР держборгом.

На сайті держбанку існує й більш широке пояснення обмежувальної норми.

"У цей час реєстрація (вкладників) припинена у зв'язку з проведенням актуалізації. Реєстрація таких вкладників буде проводитися після 01.09.2012 г. Що стосується виплати коштів зазначеним вкладникам, - то це питання буде врегульоване постановою Кабінету міністрів України", - сказано в повідомленні.

При цьому способів "актуалізації" пропонується два: у телефонному режимі й за допомогою заповнення спеціальної реєстраційної форми на сайті.

Нагадаємо, у ході розширеного засідання Кабміну 7 березня президент Віктор Янукович заявив, що кількість громадян, які можуть розраховувати на компенсацію за вкладами в Ощадбанку СРСР до кінця року, становить понад 6 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram